Lucas hos veterinären

Jaha, då var det dags för ett nytt veterinärbesök för monsterkatten Lucas..

Det började med att Lucas kom hem svårt haltandes för några dagar sedan. Ena framtassen var svullen och blödde och Lucas ville förstås inte stödja alls på det. Det blev att åka till veterinären med honom.
Hos veterinären gjordes en allmän undersökning av hela katten och sen kollade veterinären på tassen. Stackars Lucas hade så ont, det var så hemskt att se min älskling lida så:/
Veterinären misstänkte att Lucas kunde ha blivit biten av en huggorm men kunde inte utesluta att det rörde sig om en fraktur så det gjordes en röntgen av Lucas tass+ben. Det fanns ingen fraktur som tur var så Lucas fick diagnosen ormbett.

Vi fick hämta ut antibiotika och smärtstillande medicin på apoteket, detta ska Lucas få varje dag i en vecka. Under denna tid måste han vara inomhus och ska hålla sig så lugn som möjligt. Inte roligt alls med ormgift i kroppen. Tur att det gick så bra som det gjorde, huggormsbett kan ju tyvärr vara dödligt. Min älskling har haft änglavakt <3

Idag mår Lucas mycket bättre. Svullnaden har gått ned en del, tassen är inte blålila längre och Lucas har börjat stödja på tassen igen. Han mår även mycket bättre rent allmänt, helt underbart! Lucas börjar bli sitt vanliga gamla jag igen:) han anföll och bet mig i foten innan, precis som det ska vara ;)

Nu är det bara att hålla tummarna för att set fortsätter gå åt rätt håll! På torsdag kväll kommer Lucas få sista dosen medicin så än är det 5 dagar kvar av behandlingen. Men huvudsaken är att det har gått åt rätt håll, annars hade det blivit att åka till djursjukhuset i Jönköping eller Växjö för intensivvård. Men som det ser ut nu kommer Lucas bli helt frisk igen :)