Zebrafinkarnas nya bur

Nu var jag väldigt trött på zebrafinkarnas bur, dels är den lite för liten, matskålarna håller knappt ihop (matskålarna sitter på utsidan vilket gör att fåglarna kan rymma om locket lossnar!), plus att burtaket är format som ett hustak med kupol, inte alls praktiskt. Så i torsdags åkte jag till djurmagazinet för att köpa en ny bur. Det fanns inte direkt många burar att välja på och flertalet av dem som fanns var olagligt små. Men en bur hittade jag i alla fall, av märket ferplast (87cm lång, 46,5cm djup och 70cm hög). Den var ganska dyr men djuren är mitt största intresse och som bekant så kostar intressen en del. Hade jag ridit hade det kostat en massa tex. Så jag försöker att inte tänka så mycket på vad den kostar utan glädjs åt att mina små fåglisar är nöjda! :)

Här är en bild på buren:
 
 
Så här ser en del av inredningen ut:
 
Till buren medföljde specialpinnar som man kan böja och forma lite som man vill. Dock är dom i plast och det är inte jättebra för fåglarnas fötter/tassar så jag har satt in lite naturgrenar också. På bild syns även en ny leksak som jag köpte för några dagar sedan.
 
Bild på familjen zebrafink:
På bilden syns (från vänster räknat; Luna, Stella, Tellus & Nova. Pappa Cosmo hade ingen lust att vara med på bilden.
 
 
Nu sitter fåglarna tätt intill varandra och har små söta ljud för sig, mina små sötnosar (Eller borde jag kanske skriva söt-näbbar? ;)